Börsnoterade XVIVO Perfusion lägger huvudkontor i GoCo Health Innovation City

XVIVO Perfusion är nästa stora Medtech-företag att skriva på för sitt nya kontor i GoCo Health Innovation City, Life Science-staden som växer fram bredvid AstraZeneca i Mölndal.

Den svenska pionjären inom transplantationsteknik är nästa stora Medtech-företag att skriva på för sitt nya kontor i GoCo Health Innovation City, Life Science-staden som växer fram bredvid AstraZeneca i Mölndal. Projektet samlar aktörer från både näringslivet och akademin och driver på hälsoinnovation genom att underlätta för flödet av idéer och möten mellan människor.

– GoCo Health Innovation City är ett spännande område med ett toppenläge som ger olika aktörer i branschen möjligheter att träffas och innovera tillsammans. Vi växer och behöver samarbeta med andra företag och det är hela idén med GoCo – att underlätta samarbete och innovation, säger Dag Andersson, VD för XVIVO Perfusion.

En stad vigd åt hälsoinnovation.

GoCo Health Innovation City är ett joint venture mellan Vectura Fastigheter i Stockholm och Next Step Group i Hovås, med AstraZeneca som en av initiativtagarna. Visionen är att skapa en global hub för Life Science-industrin, där kreativitet och utbyte av idéer präglat utformningen av hela staden. Innovation är nyckeln till att möta utmaningarna som väntar människans hälsa, men lika nödvändig för företagen inom hälsoindustrin, som ställs inför allt hårdare konkurrens. Detta har fått många företag att öppna upp och söka nya samarbeten, vilket ökar behovet av rätt kontext att verka inom. Det har lett till en kapplöpning om att locka till sig företagen för de olika Life Science-kluster som byggs runtom i världen.

– Konceptet med ett Life Science-kluster är helt rätt och viktigt inte bara för regionen utan för Sverige. Om inte GoCo byggts här i Göteborg tror jag att en del företag skulle lämnat regionen inom de närmsta åren, säger Dag Andersson.

Livräddande transplantationsteknologi.

XVIVO Perfusion utvecklar optimerade lösningar och maskiner för bevarande av donerade organ utanför kroppen, inför en transplantation. Sedan 2016 är XVIVO noterat på NASDAQ Stockholms midcap-lista.

– XVIVO är ett mycket intressant företag med en inspirerande vision och vi är väldigt glada att de vill vara en del av det här viktiga projektet. Det visar att förväntan är hög på GoCo och att det finns ett stort behov inom hälsoindustrin för ett sådant här initiativ, säger Pernilla Andersson, uthyrningsansvarig på GoCo Health Innovation City.

Ett hus för nya idéer.

XVIVOs nya kontor kommer ligga i GoCo House, signaturbyggnaden för hela GoCo Health Innovation City. Husets 22 000 kvadratmeter kommer spegla stadens DNA, med många öppna ytor som inbjuder till spontana möten. Välkända arkitektbyrån Semrén&Månsson har ritat huset och vigt de två nedersta våningarna åt sociala ytor med restauranger, lounge, konferensrum, event och co-working. Våningarna ovanför hyrs ut till aktörer inom Life Science som vill öppna upp för att samarbeta och inspireras av andra.

För ytterligare information, vänligen kontakta

Pernilla Andersson, Uthyrningsansvarig, GoCo Health Innovation City.
pernilla@goco.se / +46 731 52 62 90

Dag Andersson, CEO & President, XVIVO Perfusion AB.
dag.andersson@xvivoperfusion.com / +46 766 43 30 31

Vectura är ett fastighetsbolag som utvecklar fastigheter till egen långsiktig förvaltning. Vi verkar inom segmenten samhällsfastigheter och kommersiella fastigheter och utvecklar vård- och omsorgsboenden, vårdfastigheter, kontor och hotell för eget ägande. Vårt fastighetsbestånd består av fastigheter som bär på ett rikt kulturhistoriskt arv, moderna och nyproducerade fastigheter till innovativa fastighetsutvecklingsprojekt med fokus på omsorg, liv och hälsa. Vectura ägs av Patricia Industries som är en del av Investor.

Länk till MyNewsdesk