Forskaren lockar hyresgäster och blir Elektas nya huvudkontor i Hagastaden

Forskaren i hjärtat av Hagastaden

Vectura har tecknat hyresavtal med Elekta som väljer att etablera sitt huvudkontor i Forskaren, ett internationellt nav för innovation inom liv och hälsa mitt i hjärtat av Hagastaden. I knytpunkten bland världsledande aktörer inom vård, forskning och näringsliv kommer Forskaren att bli en innovationspartner som gör det möjligt för life science aktörer att få affären och idéerna att växa i en miljö som bjuder in till kunskapsutbyte och samarbete.

- Det är med stor glädje vi välkomnar Elekta till Forskaren och Hagastadens framtida hjärta för innovation inom liv och hälsa. Vi är stolta över att få inleda ett samarbete tillsammans med ett världsledande bolag som Elekta. Det ligger också i linje med vår vision för byggnaden och går i bevis för att konceptet tilltalar marknaden. Vi ser fram emot inflyttning vid årsskiftet 2023-2024, säger Micael Averborg, Affärsenhetschef på Vectura.

- Elekta ser fram emot flytten till Forskaren i Hagastaden där vi vill bidra till en innovativ och nytänkande miljö och fortsätta utveckla våra branschledande innovationer. Området speglar hur vi jobbar för att ge vårdgivare och deras patienter de bästa behandlingsalternativen som finns och att driva precisionsdriven strålbaserad medicin framåt säger Jonas Karlström, VD för Elekta Instrument AB.

Parterna har tecknat ett grönt hyresavtal som avser totalt ca 5 700 kvm kontorslokaler, showroom och labb. Tenant & Partner har varit Elektas rådgivare i processen. Målsättningen är att utveckla ett hållbart hus och certifiera byggnaden enligt LEED platinum och enligt WELL.

Forskaren kommer att bidra till en vetenskapsstad i världsklass genom att skapa en kreativ mötesplats för talanger och nytänkare inom life science. Byggnaden kommer att erbjuda 24 000 kvm flexibla kontor, gemensamma ytor och det senaste inom smart mat och dryck. På gatuplanet möter forskning och näringsliv en bred allmänhet. Här kommer event, föreläsningar och utställningar utmana våra invanda idéer och föreställningar. Framtida Hagaplan kommer att bli levande plats oavsett dag i veckan eller morgon som kväll.

I snart femtio år har Elekta lett utvecklingen inom strålbehandling. Bolagets fler än 4000 anställda jobbar varje dag, jorden runt, för att möjliggöra precisionsbaserad, individanpassad strålbehandling för alla med cancer som behöver det. Elekta har sitt huvudkontor i Stockholm och är noterade på Nasdaq Stockholm. 

Vectura 

Vectura är ett fastighetsbolag som utvecklar fastigheter till egen långsiktig förvaltning. Vi verkar inom segmenten samhällsfastigheter och kommersiella fastigheter. Sedan bolaget startade 2012 har vi utvecklat samhällsfastigheter i form av vård- och omsorgsboenden, förskolor och har idag bland annat ett sjukhus i Stockholm. Inom Vecturas kommersiella affärsområde har vi både fastigheter som bär på ett rikt kulturhistoriskt arv till innovativa fastighetsutvecklingsprojekt med fokus på liv och hälsa. Vectura ägs av Patricia Industries som är en del av Investor. 

Länk till MyNewsdesk

Relaterade länkar