GoCo Health Innovation City går in i nästa fas

Peder Wahlgren ny VD i joint venture mellan Vectura Fastigheter och Next Step

Med en nyligen antagen detaljplan och ett fördjupat samarbete med Astra Zeneca tar GoCo Health Innovation City nu ett stort steg mot genomförande. Dessutom har initiativtagarna Next Step och Vectura Fastigheter tillsatt Peder Wahlgren som ny VD i det gemensamma joint venture bolaget.

Visionen om ett världsledande innovationskluster inom hälsa närmar sig verklighet. Projektet har mottagits väl hos många viktiga intressenter vilket gör att det nu accelereras.

– Vi står just nu vid ett vägskäl i Sverige, där vi har potential att verkligen ta globalt ledarskap inom Life Science. Den politiska viljan finns, och vi har redan flertalet framåt-drivande företag, organisationer och individer baserade i Sverige, säger Matti Ahlqvist, Site Director för AstraZeneca Göteborg och fortsätter:

– För att ta oss till nästa nivå, behöver vi skapa plats för olika bolag och perspektiv att komma samman för att samarbeta och öppna upp för nya innovativa idéer. Detta är precis vad GoCo Health Innovation City kommer skapa.

Hälsa och innovation är redan väl förankrat i Västsverige och tack vare projektets starka partners är ambitionen att skapa ett innovationscenter som får betydelse på den globala arenan.

Peder Wahlgren blir med sina 30 år i branschen varav de senaste 20 på Wallenstam ett viktigt tillskott i projekts genomförandefas.

– Det känns fantastiskt bra att ha ett av världens ledande life-science bolag ombord med erfarenhet och kompetens som ger ytterligare kraft åt innovationssamarbetets breda partnerskap. Det gäller även Mölndals stad som är en framsynt och handlingskraftig kommun, säger Peder Wahlgren.

Läs mer om projektet på GoCo Health Innovation City


För ytterligare information, vänligen kontakta:

Peder Wahlgren

VD i joint venture mellan Next Step/Vectura Fastigheter

0705 17 11 47

peder@goco.se

Vectura Fastigheter

Vectura Fastigheter är ett fastighetsbolag, som ägs av Patricia Industries – en del av Investor AB. Vectura fokuserar på fastighetssegmenten: samhällsfastigheter, kontor och hotell. Vi är en långsiktig aktör som strävar efter att vara den självklara fastighetspartnern för våra hyresgäster. Vectura grundades i slutet av 2012 och äger idag fastigheter över hela landet. Vectura medverkar i alla steg i värdekedjan, från identifiering av mark och byggrätter till långsiktigförvaltning och utveckling. Vår affär bygger på att utveckla, förvalta och äga hållbara och innovativa fastighetslösningar – vi har ingen exitstrategi. 

Länk till MyNewsdesk

Ladda ner PDF

Pressmeddelande_GoCo Health Innovation City går in i nästa fas.pdf

Relaterade länkar