GoCo Health Innovation City utökar samarbetet med AstraZeneca

Det ledande bioläkemedelsföretaget stärker banden till Life Science-staden GoCo Health Innovation City genom att hyra in sig i signaturbyggnaden GoCo House och bli Founding Partner till innovationsprogrammet GoCo Arena.

–GoCo Health Innovation City är en unik satsning som vi vill bidra till och ha nytta av. Därför vill vi etablera oss i GoCo House, som är byggt just för att accelerera innovation, säger Matti Ahlqvist, Executive Site Director för AstraZenecas anläggning i Göteborg.

Göteborg är ett av AstraZenecas tre strategiska, globala FoU-centra och anläggningen spelar en central roll i företagets uppdrag att utveckla livsförändrande mediciner till patienter. Det är härifrån som GoCo Health Innovation City växer fram. Och nu står det klart att AstraZeneca kommer att hyra 700 kvadratmeter på plan 1 i GoCo House, som kommer vara färdigställt i början av 2023.

– Förutom att samla företag, forskare och andra aktörer inom branschen behövs förutsättningar för samverkan, kunskapsutbyte och för människor att mötas. Det är nödvändigt för innovation och det är vad innovationsprogrammet GoCo Arena ska göra. Därför är det naturligt för oss att bli Founding Partner till GoCo Arena tillsammans med bland annat Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet, fortsätter Matti Ahlqvist.

Som en av flera Founding Partners kommer AstraZeneca vara tongivande i att sätta agendan för programmet, vars mål är att accelerera hälsoinnovation med en plattform för samverkan mellan forskare och näringsliv. Plattformen inkluderar en mötesplats i hjärtat av GoCo Health Innovation City. Programmet är lanserat sedan ett knappt år tillbaka och flera aktiviteter har redan genomförts.

– GoCo Arena är facilitatorn som ger aktörer från olika områden inom hälsa möjlighet att mötas och samverka på en neutral arena. Att AstraZeneca följer Sahlgrenska akademin och blir en av våra Founding Partners visar hur viktigt detta är och att det är nu det händer, säger Marie Uddenmyr, ansvarig för GoCo Arena.

Om GoCo Health Innovation City

Life science-staden drivs av Vectura Fastigheter i Stockholm och Next Step Group I Hovås, med AstraZeneca som initiativtagare. Visionen är att skapa en global hub för life science-branschen, där kreativitet och utbyte av idéer är inbyggt i hela staden. GoCo Health Innovation City kommer att erbjuda över 100 000 kvadratmeter yta och kapacitet för 350 företag och 7000 människor, som förenas genom att verka i life science-branschen.


Länk till MyNewsdesk