I Grand Hôtels nya sviter möter historia framtiden

Nya rum och sviter i Bolinderska Palatset. Foto: Grand Hôtel & Andy Liffner

Vectura har tillsammans med Grand Hôtel nyligen slutfört en omfattande renovering av hotellrum och sviter. Totalt har 19 rum och sviter i Bolinderska palatset moderniserats i varierande tappning. De olika rummen och sviterna genomsyras av en Grand Hôtel-atmosfär men går i en helt ny stil som för tankarna till kontinenten och internationellt residens. Vectura ansvarar för den långsiktiga förvaltningen och har tillsammans med Grand Hôtel utvecklat allt från rum till huvudbyggnadens fasad under de senaste åren.

De nya miljöerna har genomgående färgstarka tapeter, ljusa träinslag och överraskande detaljrika interiörer. Utöver den färgstarka interiören möjliggör renoveringen även en ny, flexibel rumslösning, där flera rum kan kopplas samman till en större svit på 200 kvm. Det finns också en möjlighet att stänga av ett helt våningsplan till en privat våning, vilket ger en unik rumslösning för olika typer av ändamål.

- Vi är ett internationellt hotell som ständigt möter våra gästers högt ställda förväntningar. Det innebär bland annat att vi alltid måste uppdatera och förnya oss för att vara relevanta i samtiden. I ett sekelskifteshotell, som vi är, finns det alltid justeringar att göra. Under det senaste decenniet har vi arbetat aktivt med att uppdatera såväl rum och sviter som Vinterträdgården, restaurangerna och huvudbyggnadens fasad, säger Pia Djupmark, VD Grand Hôtel Stockholm.

Samtliga hotellrum och sviter i Bolinderska palatset har renoverats från grunden. Rummen är inredda med modern skandinavisk stil och kombineras i starka färgval tillsammans med sobra material, vilket skapar en helt ny rumsupplevelse som inte setts tidigare på Grand Hôtel. Stora delar av inredningen tillverkas lokalt och kompletteras med noggrant utvalda komponenter från Sydeuropa och Indien.

Väggarna pryds av fotokonst med blommotiv signerade konstnären Annelie Wikman, samt rutiga tejptavlor skapade av inredaren Susanne Josephson. Rummen är dessutom utrustade med det senaste inom toalett- och klädvårdsteknologi. I badrummen återfinns den omtalade duschtoaletten AquaClean ifrån Geberit och en av garderoberna i hörnsviten är utrustad med en steamer som både fräschar upp och stryker plaggen.

Länk till MyNewsdesk