LINXS flyttar till The Loop i Science Village, Lund

Bild: The Loop som utvecklas av Vectura Fastigheter

Vectura fortsätter att växa i Lund och snart står bygget av The Loop klart. Under våren 2025 flyttar LINXS Institute of advanced Neutron and X-ray Science till The Loop, nära ESS och MAX IV, mitt i Science Village. LINXS är ett ”institute for advanced studies” vars uppdrag är att maximera det vetenskapliga nyttogörandet av stora forskningsanläggningar såsom MAX IV och ESS samt andra liknande internationella infrastrukturer som Sverige använder. Flytten till specialdesignade lokaler ger LINXS möjlighet att expandera och utveckla sin verksamhet – som syftar till att främja neutron- och röntgenbaserad forskning och utbildning.

LINXS blir nästa pusselbit i den kreativa och innovativa mötesplats som varit målsättningen för The Loop allt sedan Vectura etablerade sig i Science Village 2022. The Loop främjar samarbeten och förstärker nationella och internationella nätverk inom olika akademiska discipliner. Här finns högklassiga kontors- och labbmiljöer, flexibla restaurang- och eventytor, och inte minst Science Village Hall, en stor arena för konserter, kulturevenemang eller större möten eller kongresser.

- Vi välkomnar LINXS till plan 3 i The Loop där vi tillsammans skapat en fantastisk och kreativ hubb för att utforska nya idéer och forskningsfrågor. Med ytor för möten, workshops men också individuellt arbete, är jag övertygad om att LINXS kommer att trivas och utvecklas, säger Daniel Fex, affärsutvecklare på Vectura Fastigheter.

The Loop är en viktig byggnad i Science Village och tillsammans med GoCo i Göteborg, Forskaren i Stockholm och Upside Stories i Uppsala utgör The Loop en viktig del av Vecturas starka fastighetsportfölj inom life science och materialforskning.

- Vårt mål är att stärka neutron- och röntgenbaserad forskning och utbildning genom att koppla samman forskare från hela världen med stora forskningsanläggningar såsom MAX IV och ESS samt andra liknande internationella infrastrukturer som Sverige använder. Miljön vi sitter i är avgörande för att vi ska lyckas. Jag är övertygad om att The Loop är rätt plats för oss, säger professor Trevor Forsyth, föreståndare på LINXS.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Martinus Rönnerman, Chef kommunikation, marknad och HR
Tel: 0702-63 68 05, martinus.ronnerman@vectura.seVectura är ett fastighetsbolag som utvecklar utrymmen för nya framsteg genom egen produktion och långsiktig förvaltning. Minst 100 år brukar vi säga. I våra fastigheter vill vi att Sveriges främsta aktörer inom sektorn life science ska inspireras till nya idéer, känslor och lösningar. Med nya sätt att samarbeta, nya sätt att bygga och nya sätt att tänka skapar vi förutsättningar för fruktsamma möten. För företag, kommuner och människor som är engagerade i omsorg, liv och hälsa. Vårt högre mål är att klara mänsklighetens framtida utmaningar. Vår långsiktighet garanteras av våra ägare, Patricia Industries, en del av Investor.

Om Science Village

Science Village Scandinavia AB ägs av Lunds kommun, Region Skåne och Lunds universitet. Bolaget grundades som en följd av uppförandet av MAX IV och ESS och området kommer bli ett kunskapsekosystem av internationell betydelse. MAX IV är världens mest kraftfulla synkrotronljusanläggning och ESS blir världens mest kraftfulla neutronkälla.

Länk till MyNewsdesk

Relaterade länkar