Nu startar de parallella arkitektuppdragen för CampusF – Kv. 39 i Västra Hagastaden

Vectura bygger Forskaren på Hagaplan 1 och CampusF kommer bli fortsättningen på vad som nu håller på att färdigställas ett stenkast bort. CampusF kommer innehålla en blandning av arbetsplatser, mötesplatser och bostäder där Life Science berikar och inspirerar.

Ett år efter Vectura erbjöds markanvisningen för kvarter 39 i Västra Hagastaden har nu de parallella arkitektuppdragen för CampusF startat. Vectura har tillsammans med Stockholms stad bjudit in arkitektbyråerna 3XN, Kanozi och Schmidt Hammer Lassen till uppdraget om att rita ett nytt innovationsdistrikt som ska bidra till mer Life Science i Hagastaden och regionen. Från läxhjälp till Nobelpris är Vecturas löfte om CampusF. Här är ambitionen att skapa inkluderade möten, Life-Lab, kontor för nytänkare och yteffektiva talangbostäder.

Arbetsplatserna kommer utgöras av kontor, co-working ytor och labb om ca 18 000 kvm, och ca 80 bostäder som alla är avsedda för forskare, studenter och inflyttad arbetskraft. Dessa kommer verka som en inkörsport till boende i Stockholm och en bekväm lösning för de som inte ska stanna mer än några år. De olika lösningarna möjliggör flexibilitet och ger boendet olika tidshorisont. Framförallt är det tänkt att skapa liv åt platsen, dygnet runt.

- Visionen med CampusF är att skapa Nordens Kendall Square, platsen som brukar kallas ”the most innovative square mile on the planet”. För att möjliggöra detta lägger vi ytterligare en pusselbit i Västra Hagastaden. På ett helt nytt sätt förenas social och kulturell hållbarhet med innovationskraften inom Life Science. Här ska nästa generations nobelpristagare formas, säger Micael Averborg, Affärsenhetschef Kommersiellt på Vectura.

I de parallella arkitektuppdragen har arkitektbyråerna: 3XN, Kanozi och Schmidt Hammer Lassen fått uppgiften att rita på en arkitektonisk utformning som går i linje med visionen för CampusF. Arkitekterna har några månader under våren att ta fram sina förslag och innan sommaren kommer juryn valt ut det vinnande bidraget.

Länk till MyNewsdesk