Semcon hyr 500 kvm i Forskaren

Foto: Vectura

Vectura har ingått hyresavtal med Semcon om nya kontorslokaler i Forskaren, Hagastaden. Det internationella teknikföretaget Semcon etablerar sitt Stockholmskontor i nya lokaler om ca 500 kvm i Forskaren. Life science är ett av Semcons fokusområden vilket gör Hagastaden och Forskaren till en attraktiv och viktig plats att utveckla sin verksamhet och fortsatt stärka sitt erbjudande på. Inflyttning sker i februari 2024.

Vectura har ingått hyresavtal med teknikföretaget Semcon för nya kontorslokaler om ca 500 kvm i Hagastadens nya life science center, Forskaren. I och med avtalet flyttar Semcon sitt Stockholmskontor till Hagastaden, och ges möjlighet att etablera sig mitt bland världsledande life science bolag och stärka sitt erbjudande inom område ytterligare.

-Vi fortsätter attrahera spännande bolag inom life science-sektorn till Forskaren och snart är allalokaler uthyrda, vilket är otroligt roligt! Det är ett tydligt bevis på att vi gör rätt och att Forskaren iHagastaden är den plats i Stockholm som dessa bolag vill etablera sig på. Semcon blir ett perfekttillskott i Forskaren, säger Micael Averborg, Affärsutvecklingschef på Vectura.

Semcon har sin expertis inom teknik, digitalisering och hållbarhetslösningar och erbjuder innovativa lösningar till olika branscher, där verksamheten i Stockholm är särskilt fokuserad på life science-sektorn.

Genom att flytta sitt kontor till Forskaren i Hagastaden, visar Semcon sin fortsatta satsning inom life science och ser Hagastaden som en attraktiv plats för att utveckla sin verksamhet inom detta område.

-Vi är så glada över att flytta till denna fantastiska plats, där akademi, forskning, näringsliv ochsjukvård kommer att arbeta tillsammans för att bygga ett bättre och mer hållbart samhälle. Det ärprecis där vi på Semcon vill vara och bidra med vårt starka erbjudande inom life science. Jag serfram emot att fortsätta bygga ett allt starkare "Powerhouse Life Science" tillsammans med minagrymma kollegor och alla våra kunder, säger Sara Sjögren, divisionschef på Semcon i Stockholm.

Inflyttning till de nya lokalerna i Forskaren sker i februari 2024. Den moderna och flexibla arbetsmiljön kommer att erbjuda Semcon en inspirerande plats att trivas och utvecklas i.

Om Vectura
Vectura är ett fastighetsbolag som utvecklar utrymmen för nya framsteg genom egen produktion och långsiktig förvaltning. Minst 100 år brukar vi säga. I våra fastigheter vill vi att Sveriges främsta aktörer inom sektorn life science ska inspireras till nya idéer, känslor och lösningar. Med nya sätt att samarbeta, nya sätt att bygga och nya sätt att tänka skapar vi förutsättningar för fruktsamma möten. För företag, kommuner och människor som är engagerade i omsorg, liv och hälsa. Vårt högre mål är att klara mänsklighetens framtida utmaningar. Vår långsiktighet garanteras av våra ägare, Patricia Industries, en del av Investor.

Om Forskaren
Forskaren i Hagastaden, som utvecklas och ägs av Vectura, kommer att samla ca 1 700 medarbetare och erbjuda 24 000 kvm flexibla kontor och co-working ytor för företag med verksamhet riktat mot vetenskap och innovation för människors liv och hälsa. På entréplan kommer andra verksamheter som Tekniska museet tillsammans med KI bjuda in till att delta i utvecklingen av framtidens life science genom utställningar och labb. Forskaren beräknas stå helt klar under fjärde kvartalet 2023.

Om Semcon
Semcon är ett internationellt teknikföretag som genom att förena fysiska och digitala världar skapar användarupplevelser som gör skillnad – för människor och för vår planet. Med över 2000 experter inom olika branscher och expertisområden stöttar Semcon sina kunder i omställningen till ett mer hållbart samhälle. Läs mer på www.semcon.com.

Länk till MyNewsdesk