Urban Deli satsar på nyetablering i Hagastaden och flyttar in i Forskaren

Micael Averborg, affärsenhetschef kommersiellt på Vectura & Dan Jacobson, VD på Urban Deli

Vid årsskiftet 2023-2024 öppnar dörrarna till en ny Urban Deli i Stockholms nya life science-center, Forskaren i Hagastaden. Vectura Fastigheter och Urban Deli har nyligen slutit avtal om uthyrning av ca 1500 kvm i Forskaren där innovativ mat och hållbarhet kommer att stå högt upp på agendan. Urban Delis närvaro kommer skapa mer liv och rörelse, vilket går hand i hand med Forskarens ambition om att skapa en naturlig mötesplats som bidrar till bättre hälsa och välbefinnande.

Urban Deli, som är en kombination av matbutik, saluhall, restaurang och bar kommer att öppna på Forskarens entréplan. Ambitionen är att skapa en levande mötesplats med ett stort matutbud över dygnets vakna timmar, från den nybakade frukostfrallan till aw och middag sent in på kvällen. I Forskaren kommer Urban Deli skapa en välkomnande atmosfär med mat som kommer vara god för både människa och miljö.

- Urban Deli har från första stund varit den aktör som vi haft högst upp på vår önskelista. De bidrar i allra högsta grad till vår vision i byggnaden och för Hagastaden. Urban Deli och Forskaren blir Hagastadens nya vardagsrum, säger Micael Averborg, affärsutvecklingschef kommersiellt på Vectura.

- Det är riktigt roligt att vi rott denna satsning iland! Här kommer det samlas en mix av människor - akademi, näringsliv och allmänhet. Därför är vi övertygade om att Urban Deli Forskaren kommer bli Hagastadens mest levande mötesplats. Här står innovation, hållbarhet och hälsa i centrum och det kommer bidra till ett lyckligare matliv – oavsett om du väljer att äta i restaurangen eller ta med dig varor hem, säger Dan Jacobson, VD Urban Deli.

  Ambitionen är att skapa en destination där boende, besökare och arbetande i och kring Forskaren ska ges möjlighet att njuta av Urban Delis breda utbud av mat och delikatesser. Urban Delis koncept och grundtanke bygger på visionen om ett enklare, godare och lyckligare matliv med mat som är bra för själen och planeten. En förhoppning med den nya Urban Deli är bland annat att kunna erbjuda besökare produkter som odlats uppe på Forskarens tak.

  Forskaren i Hagastaden kommer att samla ca 1 700 medarbetare och erbjuda 24 000 kvm flexibla kontor och co-working ytor för företag med verksamhet riktat mot vetenskap och innovation för människors liv och hälsa. På entréplan kommer andra verksamheter som Tekniska museet tillsammans med KI bjuda in till att delta i utvecklingen av framtidens life science genom utställningar och labb. Strålknivsföretaget Elekta kommer, förutom att etablera sin verksamhet på det övre planet, även att ett ha ett showroom på entréplanet. Byggnaden kommer att ha plats för events, föreläsningar, utställningar och konst. Forskaren beräknas stå helt klar under fjärde kvartalet 2023.

  Vectura
  Vectura är ett fastighetsbolag som utvecklar fastigheter till egen långsiktig förvaltning. Vi verkar inom segmenten samhällsfastigheter samt kommersiella fastigheter där vi fokuserar på fortsatt tillväxt och utvecklar vård- och omsorgsboenden, vårdfastigheter och kontor för eget ägande. Vårt fastighetsbestånd består av moderna och nyproducerade fastigheter, såväl som innovativa fastighetsutvecklingsprojekt med fokus på omsorg, liv och hälsa. Vectura ägs av Patricia Industries som är en del av Investor.

  Urban Deli
  Urban Deli är en blandning av matbutik, saluhall, bar och restaurang och finns idag på Nytorget, Sveavägen, Sickla och Centralstationen i Stockholm. Urban Deli driver även ett hotell, en cateringverksamhet samt uthyrning av konferens- och festlokaler i Stockholm. Urban Deli ingår i Axfoodkoncernen.

  Länk till MyNewsdesk

  Relaterade länkar