Världsledande diagnostikföretaget Fujirebio flyttar in i GoCo Health Innovation City

Den tekniskt avancerade laboratoriebyggnaden står färdig drygt ett och ett halvt år efter att avtalet skrevs under på svenska ambassaden i Tokyo i januari 2020. Nu placerar Fujirebio, som ägs av japanska koncernen H.U Group, runt 70 medarbetare i det 8000 m2 stora huset där de ska utveckla morgondagens immunodiagnostik.

– Fujirebio delar vår vision med GoCo Health Innovation City, som bygger på att samverkan är nyckeln till innovation. Vi är otroligt glada att de så tidigt valde att etablera sig här och märker att deras satsning gör att andra företag följer efter. Dessutom har vi haft ett nära och mycket bra samarbete med stort engagemang, vilket gjort det möjligt att bygga en så här komplex byggnad på kort tid mitt under en pandemi, säger Joakim Garfvé, fastighetschef på Next Step Group.

– Innovativa lösningar för bättre vård och hälsa kräver en grundlig förståelse för medicinska behov, men också nära samverkan mellan vårdgivare, akademiska forskare, läkemedelsindustrin och den diagnostiska industrin. Det är precis en sådan plattform GoCo Health Innovation City erbjuder oss, säger Christina Hall, VD för Fujirebio Diagnostics.

Fujirebios nya byggnad i GoCo har skapats för att utveckla morgondagens diagnostik. Det har inneburit höga krav på hur huset utformats och konstruerats. Byggnaden är installationstät och innehåller bland annat renrum, klimatrum, hygienrum samt avancerad ventilation och installationer. Den har också parallella kylsystem för att minimera driftstörningar och Fujirebio har haft höga krav på både ljussättning och luftomsättning.

– Vi är mycket nöjda med byggnaden och att Next Step Group och BRA Bygg kunnat möta våra specifika krav och leverera en så här avancerad lösning på så kort tid. Nu ser vi fram emot att samverka med fler företag som etablerar sig här, säger Christina Hall.

Fujirebios byggnad är ritad av Kanozi Arkitekter och ger associationer till Mount Fuji i Japan. Huset är ett av de första att stå klara i GoCo Health Innovation City, den snabbväxande life science-staden bredvid AstraZeneca i Mölndal. Redan under 2022 kommer områdets signaturbyggnad GoCo House välkomna sina första hyresgäster, bland andra börsnoterade XVIVO Perfusion och AstraZeneca.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Joakim Garvfé, Fastighetschef Next Step Group, joakim@nextstep.se

Christina Hall, VD Fujirebio Diagnostics, christina.hall@fdab.com

Länk till MyNewsdesk