Vectura firar byggstarten av miljardsatsningen Forskaren

Deltagare i Forskaren filmen: Micael Averborg, Ibrahim Baylan, Gustaf Salford, Jenni Nordborg,  Ole Petter Ottersen, Anna König Jerlmyr, Karin Wanngård, Hans Möller och Peter Skogh

Bygget av Forskaren har startat. Det firar Vectura med att presentera en kortfilm om det runda huset som ska bidra till en vetenskapsstad i världsklass genom att skapa en innovativ mötesplats för talanger och nytänkare inom Life Science.

– Forskaren är en central investering, säger Näringsministern Ibrahim Baylan, en av de medverkande i filmen.

Ett nytt landmärke i hjärtat av Hagastaden kommer nu börja växa fram bland världsledande aktörer inom vård, forskning och näringsliv. Här blir Forskaren en innovationspartner som gör det möjligt för Life Science aktörer att få affären och idéerna att växa. Fastigheten kommer rymma 24 000 kvm flexibla kontor och miljöer som bjuder in till kunskapsutbyte och samarbete.

I den länkade kortfilmen medverkar flera av Sveriges nyckelpersoner inom Life Science, däribland Jenni Nordborg, regeringens nationella samordnare inom Life Science och Ole Petter Ottersen, Rektor för Karolinska Institutet.

– Vi hoppas kunna vara en ambassad för vården, forskningen och näringslivet där man kan träffas sömlöst, där man kan hitta de oväntade mötena som skapar något nytt, säger Micael Averborg, medverkande i filmen och Affärsområdeschef kommersiellt på Vectura.

Internationellt genomslag

Bygget av Forskaren startade i mitten av november. Därmed har en ny fas inletts i det som kommer att bli en central knutpunkt för svensk Life Science-forskning. Det unika konceptet med att skapa en samlingsplats för innovation och utveckling, på en plats där hälften av regionens Life Science-företag finns, har redan fått genomslag internationellt.

– Jag tror att Forskaren kommer att få många efterföljare. Inte bara i Sverige. Jag vet att många andra länder tittar på oss. Jag har själv fått frågor om hur man bygger ett samarbete, mellan akademi, myndigheter, stora och små bolag på ett sätt som också leder till resultat och dynamik, säger Ibrahim Baylan.

Inflyttning 2024

Forskaren kommer att stå klart för inflyttning vid årsskiftet 2023-2024 och blir då navet i det som kallas för Vetenskapsstaden i norra Stockholm, med bland annat Bayer, Karolinska Institutet och Karolinska Universitetssjukhuset som närmsta grannar. Kortfilmen är ett sätt att, trots den rådande pandemin, uppmärksamma byggstarten av det som kommer bli ett världsledande Life Science-center.

Medverkande i kortfilmen:

  • Micael Averborg, Affärsenhetschef Kommersiellt, Vectura
  • Ibrahim Baylan, Näringsminister, Näringsdepartementet
  • Jenni Nordborg, Chef för Life Science-kontoret, Regeringskansliet
  • Gustaf Salford, VD, Elekta
  • Peter Skogh, Museidirektör, Tekniska museet
  • Ole Petter Ottersen, Rektor, Karolinska institutet
  • Anna König Jerlmyr, Finansborgarråd, Stockholms stad
  • Hans Möller, VD, Karolinska Institutet Holding
  • Karin Wanngård, Oppositionsborgarråd, Stockholms stad

Filmen i sin helhet är ett fritt pressmaterial, det är fritt att vidareanvända helt eller i delar. Ytterligare information om Forskaren finns på forskaren.nu.

Vectura är ett fastighetsbolag som utvecklar fastigheter till egen långsiktig förvaltning. Vi verkar inom segmenten samhällsfastigheter och kommersiella fastigheter och utvecklar vård- och omsorgsboenden, vårdfastigheter, kontor och hotell för eget ägande. Vårt fastighetsbestånd består av fastigheter som bär på ett rikt kulturhistoriskt arv, moderna och nyproducerade fastigheter till innovativa fastighetsutvecklingsprojekt med fokus på omsorg, liv och hälsa. Vectura ägs av Patricia Industries som är en del av Investor.

Länk till MyNewsdesk

Relaterade länkar