Vectura förvärvar samhällsfastighet i Vällingby

Orderkopian 2 i Vällingby

Vectura har idag tillträtt tomträtten till Orderkopian 2 i Vällingby. Under hösten förvärvade bolaget samhällsfastigheten från tidigare ägare, Andersson Company. Tomträtten har ett starkt mikroläge precis intill Vällingby centrum vilket medför goda kommunikationsmöjligheter. Förvärvet blir Vecturas sista addering för 2021 och den 25e till portföljen inom samhällsfastigheter.

Genom förvärvet av Orderkopian 2 stärker vi ytterligare vår position i Stockholm och adderar ännu en samhällsfastighet med attraktivt läge till vårt bestånd. Vi välkomnar gladligen våra nya hyresgäster och ser verkligen fram emot ett långsiktigt samarbete, säger Joel Ambré, VD på Vectura.

Tomträtten har en uthyrbar area om 6 800 kvm där uthyrningsgraden uppgår till 99%. Nuvarande hyresgäster består av Attendo, Nytida och Stiftelsen Hotellhem i Stockholm, vilka idag bedriver vård- och omsorgsverksamheter i huset.

Vectura utvecklar, förvaltar och äger fastigheter med fokus på både samhällsfastigheter samt kommersiella fastigheter. Genom förvärvet av tomträtten till Orderkopian 2 har portföljen för samhällsfastigheter vuxit med 29% under 2021. Denna tillväxt till beståndet ökar således Vecturas närvaro och möjlighet att utveckla hållbara fastigheter som skapar värde och möter samhällets behov.

I transaktionen har Cederquist agerat legal rådgivare åt Vectura och Andersson Company representerades av Skierfe Advokatfirma.

    Vectura är ett fastighetsbolag som utvecklar fastigheter till egen långsiktig förvaltning. Vi verkar inom segmenten samhällsfastigheter samt kommersiella fastigheter där vi fokuserar på fortsatt tillväxt och utvecklar vård- och omsorgsboenden, vårdfastigheter och kontor för eget ägande. Vårt fastighetsbestånd består av moderna och nyproducerade fastigheter, såväl som innovativa fastighetsutvecklingsprojekt med fokus på omsorg, liv och hälsa. Vectura ägs av Patricia Industries som är en del av Investor.

    Länk till MyNewsdesk

    Relaterade länkar