Vectura köper fastighetsportfölj med nyproducerade äldreboenden i Väst- och Sydsverige

En av fyra fastigheter i portföljen

Vectura förvärvar fyra nya äldreboenden i Syd- och Västsverige och utökar den geografiska närvaron kring befintligt bestånd. Bostadsutvecklaren Trollängen och byggföretaget MTA har genom det gemensamma bolaget Eirhem avyttrat portföljen om tre nyproducerade fastigheter och en som är under uppförande.

Äldreboendena är belägna i Härryda, Halmstad, Kävlinge och Trelleborg. Sammanlagt innehåller portföljen 300 vårdbostäder om totalt 20 400 kvadratmeter. Fastigheterna är fullt uthyrda till hyresgästen Attendo med en genomsnittlig återstående avtalstid om 12 år. Total årlig hyresintäkt uppgår till 45 miljoner kronor.

-Vi fortsätter vår tillväxtresa och utökar Vecturas fastighetsbestånd med fyra nyproducerade äldreboenden i tillväxtkommuner i Väst- och Sydsverige. Med detta förvärv expanderar vi fastighetsportföljen till 20 äldreboenden och det nya tillskottet passar väldigt bra in i vårt befintliga bestånd. De ligger även geografiskt nära en stor del av vårt övriga bestånd vilket vi ser som en styrka, säger Joel Ambré, VD på Vectura.

-Vi välkomnar Vectura som nya ägare till dessa fina och påkostade fastigheter. Eftersom vi har utvecklat, ägt och förvaltat de här fastigheterna vet vi att de håller hög kvalitet för både boende och personal. Det känns bra att lämna över stafettpinnen till Vectura som kommer att säkerställa en fortsatt god förvaltning och kvalitet. Genom denna försäljning har vi skapat goda förutsättningar att kunna genomföra en stor satsning på att bygga fler högkvalitativa äldreboenden med målet att Eirhem på sikt kan bli en av de ledande aktörerna inom sitt segment, säger Anders Börjeson, delägare på Eirhem.

-Det är sällan möjligheten ges att få förvärva en större volym äldreboenden av denna standard. Eirhem och dess ägare har gjort ett fantastiskt jobb med att skapa fina boenden för våra äldre. Beståndet påminner väldigt mycket om vårt eget bestånd och vi ser fram emot att omsorgsfullt förvalta dessa vidare. Vi ser även fram emot att arbeta nära Attendo, som är hyresgäst i samtliga fyra äldreboenden, säger Katarina Fu, Affärsområdeschef Samhällsfastigheter på Vectura.

Vectura är ett fastighetsbolag som utvecklar fastigheter till egen långsiktig förvaltning. Vi verkar inom segmenten samhällsfastigheter samt kommersiella fastigheter där vi fokuserar på fortsatt tillväxt och utvecklar vård- och omsorgsboenden, vårdfastigheter och kontor för eget ägande. Vårt fastighetsbestånd består av moderna och nyproducerade fastigheter, såväl som innovativa fastighetsutvecklingsprojekt med fokus på omsorg, liv och hälsa. Vectura ägs av Patricia Industries som är en del av Investor.

Länk till MyNewsdesk