Vectura tillträder fastigheten Råda i Härryda

Under sommaren 2021 förvärvade Vectura Fastigheter en fastighetsportfölj med fyra nyproducerade äldreboenden i Syd- och Västsverige. Tre av fastigheterna tillträdes i september 2021 och idag tillträddes den sista fastigheten i Härryda, utanför Göteborg. Fastigheten utgörs av en tomtarea om 3 070 kvm med en uthyrningsbar area om 4 175 kvm fördelat på tre våningar. I fastigheten kommer Attendo bedriva ett äldreboende med sitt Sport & SPA koncept.

Projektet med de nya förvärven innefattar fyra samhällsfastigheter i Syd- och Västsverige vilka alla bedriver vård- och omsorgsboende med Attendo som hyresgäst. 

- Det är riktigt kul att vi äntligen tillträtt den sista fastigheten i den fastighetsportfölj som under våren förvärvades. Under hösten har vi fått möjlighet att arbeta nära Attendo i de övriga tre fastigheterna, ett samarbete som gått väldigt bra. Nu ser vi fram emot att de boende kan flytta in i Råda och utnyttja den fantastiskt fina fastighet som precis färdigställts, säger Katarina Fu, affärschef för samhällsfastigheter på Vectura Fastigheter.

    Fastigheten Råda är en nybyggd fastighet som färdigställdes i januari 2022. Byggnaden är disponerad med tre våningsplan och hela fastighetens area uppgår till 4 175 kvm. I Råda kommer Attendo framöver bedriva ett äldreboende där de boende har egna lägenheter om 32 kvm. Äldreboendet drivs med Attendos koncept Sport & SPA vilket i praktiken betyder att aktiviteter kring välbefinnande och träning är en central del för de boende. Här kan de boende träna i gymmet eller i cirkelträning och utnyttja spaavdelningen med massage eller annan behandling.

    Konceptet med Sport & SPA på äldreboendet i Råda går helt i linje med Vecturas idéer kring hur äldrevården i Sverige ska bedrivas.

    Länk till MyNewsdesk