Vectura satsar i Skåne med innovationshuben The Loop - skriver avtal med restauratören Pembert & Company

Vectura fortsätter att vara en drivkraft för innovation i Lunds Science Village med projektet The Loop som står klart 2024. The Loop blir en innnovationshub på 11 000 kvm för samverkan inom akademi, näringsliv och forskning. Byggnaden blir en destination för hela Science Village och Lund med en variation av mötesplatser i kombination med kulturarrangemang och kulinariska äventyr. Nu är det klart att Pembert & Company kommer att stå för matupplevelsen i huset.

Det pågående projektet The Loop i Science Village utvecklas till en innovativ mötesplats på 11 000 kvm där forskning, näringsliv och akademi sammanstrålar. Området Science Village, omfattar de två världsledande forskningsanläggningarna ESS, världens mest kraftfulla neutronkälla och MAX IV världens mest kraftfulla synkrotronljusanläggning.

Under mars tecknade Vectura hyresavtal med restauratören Pembert & Company om 549 kvm. Pembert & Company är en erfaren och framgångsrik restaurangverksamhet som fokuserar på högkvalitativa råvaror och innovativ matlagning. Restaurangen kommer förse The Loop med prisbelönt mat och bli en naturlig mötesplats i byggnaden.

- Vi ser fram emot att öppna restaurangen i The Loop och utvecklas vidare tillsammans med alla partners i huset. I The Loop kan vi göra flera olika spännande event samt utveckla våra matlagningsaktiviteter och matkoncept. Allt för att sätta guldkant på våra gästers matupplevelse, säger Daniel Pembert, grundare och kreativt ansvarig på Pembert & Company.

Som granne till den nybyggda forskningsanläggningen ESS blir The Loop den självklara mötesplatsen för forskare, startups och etablerade företag. Utöver arbetsplatser, labbytor och möteslokaler erbjuder The Loop co-working ytor. I huset återfinns även Science Village Hall, en ny evenemangssal för både konferenser, konserter och större banketter.

- Science Village Hall i The Loop har stor betydelse för hela Science Village och Lund. Nu när Pembert & Company blir en del av The Loop känns det som att den sista viktiga pusselbiten är på plats. Vi ser nu fram emot att bjuda in till inspirerande evenemang och konferenser med start hösten 2024, där maten är en självklar del av upplevelsen, säger Laila Olsson konferens- och eventansvarig för Science Village Hall.

För att uppfylla Vecturas vision om en kulturell mötesplats blir Science Village Hall en väsentlig del. Lokalen, som kan ta emot upp till 1000 besökare, kommer rymma stora vetenskapliga konferenser, konserter, föreläsningar och stora middagar. Husets konferensrum och samarbetsarea Level Two kommer att drivas av mötes- och samhällsaktören Altitude Meetings. Altitude Meetings driver redan framgångsrika mötesplatser i Stadshallen i Lund och STUDIO Meetingpoint i Malmö.

Genom samarbetet med Vectura kommer Altitude Meetings skapa en miljö som främjar samverkan och innovationer. Tillsammans med Pembert & Company skapas en komplett och stimulerande plats som inte bara främjar samverkan mellan olika företag och institutioner, utan också ger en upplevelse av högsta kvalitet för alla som besöker The Loop.

- Vårt fokus ligger alltid på att skapa en hållbar arbetsplats där människor kan trivas och utvecklas samtidigt som vi främjar samarbeten och innovationer. Med Pembert & Company kommer vi ett steg närmare att skapa en unik mötesplats för science, business and culture, säger Daniel Fex, affärsutvecklare på Vectura.

Vectura ser fram emot att fortsätta utvecklingen av The Loop och att erbjuda en modern och kreativ miljö för företag att frodas och växa i. The Loops koncept aktiveras redan i vår med aktiviteter och kulturella inslag som kommer att äga rum på olika platser runt om i Lund.

Vectura fastigheter

Vectura är ett fastighetsbolag som utvecklar utrymmen för nya framsteg genom egen produktion och långsiktig förvaltning. Minst 100 år brukar vi säga. I våra fastigheter vill vi att Sveriges främsta aktörer inom sektorn life science ska inspireras till nya idéer, känslor och lösningar. Med nya sätt att samarbeta, nya sätt att bygga och nya sätt att tänka skapar vi förutsättningar för fruktsamma möten. För företag, kommuner och människor som är engagerade i omsorg, liv och hälsa. Vårt högre mål är att klara mänsklighetens framtida utmaningar. Vår långsiktighet garanteras av våra ägare, Patricia Industries, en del av Investor.

Science Village

Science Village är ett växande område för företag, forskning och akademiska institutioner i Lund i södra Sverige. Området, vars första kommersiella utveckling blir färdig i slutet av 2023, rymmer redan två ledande laboratorier inom materialvetenskap - ESS (med planerad start 2029) och MAX IV. Det finns också en spårvagnshållplats i närheten som gör det enkelt att ta sig till Lunds stadskärna, och tåg som tar dig till Malmö på 10 minuter och Köpenhamn på 30 minuter. Oatly flyttar sitt forsknings- och innovationscenter hit, och Lunds universitet planerar en stor utbyggnad av campusområdet samt ett nytt NanoLab i området. När området är färdigställt kommer det att innehålla över 450 000 kvadratmeter akademiskt, labb- och kommersiellt utrymme.

Pembert & Company

Pembert & Company startade 2015 som en en framgångsrik cateringverksamhet i Hyllie, Malmö. Bakom bolaget står OS- och VM-kocken Daniel Pembert som är både kreativt ansvarig och ägare. År 2017 tog Pembert & Company klivet in på Malmös matscen. Idag ingår följande verksamheter i koncernen: Alnarp 9 / Lokal 17 Studio / Lokal 17 Hansa / Vinbar 17/ Studio 15/ Food truck - Pembert & Company / Pembert & Company på Jägersro.

Länk till MyNewsdesk

Relaterade länkar