Vectura satsar på vård och hälsa i Gustavsberg

Hamnpulsen i Gustavsberg

Vectura förvärvar Hamnpulsen, med ett väletablerat centrum för primärvård, hälsa och service i en av Sveriges snabbast växande kommuner Värmdö. Säljaren är Greenvard och fastigheten tillträds i juni.

Centralt i Gustavsbergs hamn med utsikt mot Farstaviken, omgivet av ett expansivt bostadsområde och ett rikt kulturutbud, med närhet till Gustavsbergs Centrum och Värmdö marknad ligger Hamnpulsen. Fastigheten är belägen i direkt anslutning till Stockholmsskärgård med cirka 25 minuter från Stockholms Centralstation med buss och bil.

- Vi delar Värmdö kommuns målbild att vidareutveckla Gustavsbergs hamn till ett ännu mer livskraftigt besöksmål och med en attraktiv miljö för såväl boende som verksamheterna i Hamnpulsen. Vi har en närvaro i Värmdö kommun och vi tycker det är positivt att få möjlighet att stärka vår närvaro och engagemang ytterligare genom Hamnpulsen – en fastighet i ett unikt och vackert läge, säger Joel Ambré, VD på Vectura.

    Hamnpulsen som omfattar ett kvarter med 11 400 kvm lokalyta är ett besöksmål för vård, hälsa, sport och restaurangbesök. Fastigheten är nära fullt uthyrd med Gustavsbergs Vårdcentral som största hyresgäst.

    Den tidigare bruksorten Gustavsberg har vuxit till ett kulturellt skärgårdscenter och attraherar idag såväl boende, turister, företagare som åretruntgäster. Butiker, hotell, restauranger och caféer har utvecklats längs en modern kajpromenad med ett levande båt- och hamnliv.

    Vectura är ett fastighetsbolag som utvecklar fastigheter till egen långsiktig förvaltning. Vi verkar inom segmenten samhällsfastigheter samt kommersiella fastigheter där vi fokuserar på fortsatt tillväxt och utvecklar vård- och omsorgsboenden, vårdfastigheter och kontor för eget ägande. Vårt fastighetsbestånd består av moderna och nyproducerade fastigheter, såväl som innovativa fastighetsutvecklingsprojekt med fokus på omsorg, liv och hälsa. Vectura ägs av Patricia Industries som är en del av Investor.

    Länk till MyNewsdesk

    Relaterade länkar